Nieuwsbrief 8 juni 2023

07-06-2023
Beste ouders en verzorgers,
Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van obs De Nieuwe Wereld.
Het team van de Nieuwe Wereld wenst u een fijn weekend.
MR-verkiezingen
De MR verkiezingen zijn naar tevredenheid verlopen. We de 100 stemmen niet bereikt maar we mogen met bijna 70 uitgebrachte stemmen best tevreden zijn op de respons voor de verkiezingen. 
Nadat de stemmen zijn geteld heeft Jan Heus de meeste aantallen in zijn voordeel. Aldus wordt hij herkozen als MR-lid namens de ouders.
Voor iedereen die zijn stem heeft uitgebracht hartelijk dank hiervoor.
Verkiezingen kinderboekenweek
Ook de kinderen mogen stemmen. Deze week brengen zij hun stem uit op de boeken die zij graag wensen voor de kinderboekenweek straks in het najaar.
Avondvierdaagse (zie ook de bijlage onderaan)
avond4daagse.JPG
SPURD
Vrijdag 9 en zaterdag 10 juni is er de Zevari club, bij Overvecht in Zuidoostbeemster. Een nieuw concept van de GOLINTL Foundation waar kinderen op spelende wijze kunnen ontdekken welke manieren van bewegen ze leuk vinden. Spurd is hierbij ondersteunend aanwezig. Vrijdag tussen 15.00-17.00 uur is er begeleid sport en spel op het terrein met onder andere 2x een uur cursus free runnen! (6-12 jaar) Schrijf je z.s.m. in, dan ben je zeker van een plek!

Naast deze cursus zijn er binnen en buiten leuke spellen te ontdekken onder begeleiding van sportcoaches, is er een stormbaan & wat gezonds lekkers te halen. Zaterdag is er tussen 11.00-14.00 uur begeleid vrije inloop spelen.  Hieronder een link met informatie: https://www.golintl.com/evenement/4505/.

NB:SpurdFun op vrijdag 9 juni gaat hierdoor niet door (locaties Veluwe (grasveld vlakbij de Weidevogels) en de Koemarkt). 

BUITENSPEELDAG 2023
In 2023 is de Nationale BuitenSPEELdag op woensdag 14 juni. Sinds 1994 wordt er in Nederland elk jaar een Nationale BuitenSPEELdag gehouden (op de tweede woensdag in juni).

Spurd organiseert in samenwerking met het Regio Collega in Purmerend een aparte BuitenSPEELdag. Zo ook dit jaar belooft het weer een mooi feest te worden met als thema ‘worden wat je wilt’ en iedereen is welkom! Het is natuurlijk leuk als je verkleed komt als het beroep dat jij later zou willen worden! Hieronder staat alle informatie op een rij:

Thema:                         ‘Worden wat je wilt’
Datum + tijd:               Woensdag 14 juni 2023 van 13:00 tot 16:30 uur
Doelgroep:                  2 t/m 12 jaar
Locatie:                       De Koemarkt

Leerlingen aan het woord

Ik vind het fijn hoe de juf uitlegt en hoe je op school behandeld wordt en dat ze er alles aan doen dat je het leuk hebt op school".

"Je kan goed leren en er zijn leuke klassen en gewoon een leuke school".