Nieuwsbrief 15 februari 2024

14-02-2024
Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van obs De Nieuwe Wereld.
Het team van De Nieuwe Wereld wenst u alvast een hele fijne voorjaarsvakantie toe..
We zien u graag terug op 26 februari 2024.
Voorjaarsvakantie
Vrijdag 16 januari a.s. begint de voorjaarsvakantie om 14.30u. 
De school opent weer de deuren op maandag 26 februari. 

Aanmelden broertjes en zusjes
Wij zijn momenteel alweer bezig om de formatie en het aantal groepen voor komend schooljaar in kaart te brengen. Wilt u broertjes of zusjes die 4 jaar worden in het komend schooljaar 2024-2025 alvast aanmelden. Dan kunnen wij ervoor zorgen dat er een plek voor hen beschikbaar is. U kunt een aanmeldformulier bij de administratie, IB of directie halen.

Inspectiebezoek
Zoals u weet heeft de inspectie afgelopen dinsdagmiddag onze school bezocht in het kader van een verificatieonderzoek.
Het was een prettig bezoek met goede gesprekken. De inspectie was geïnteresseerd naar hoe we het doen op school en had na afloop positieve feedback voor ons. Naast waardering over ons aanbod op basisvaardigheden, passend onderwijs en  schoolorganisatie, zijn er constructieve en open gesprekken gevoerd over verdere ontwikkeling van Burgerschap op school. We kunnen tevreden terugkijken op een goede middag met mooie gesprekken.

Trots op Patrick uit groep 7!
Op 13 februari 2024 was het zover: onze voorleeskampioen, Patrick, nam deel aan de lokale ronde van De Nationale Voorleeswedstrijd van Bibliotheek Waterland in Monnickendam. Hij las voor uit Storm en Bliksem, geschreven door Michael Reefs. Het was erg spannend, maar helaas is Patrick niet door naar de volgende ronde. Patrick deed het erg goed en de jury gaf mooi commentaar. Er deden elf andere voorleeskampioenen van andere scholen mee: Logan van De Blauwe Ster in Monnickendam heeft de lokale ronde gewonnen. Van harte gefeliciteerd!

Patrick, je blijft onze eigen kampioen en wij zijn trots op jou!

Afbeelding1.jpg

Purvak in de voorjaarsvakantie
Natuurlijk is er in de voorjaarsvakantie weer Purvak voor de kinderen. Kijk voor het aanbod in de vakantieweek hier.
logospurd_54760f15.png

Ouders aan het woord