Nieuwsbrief 23 november 2023

21-11-2023
Beste ouders en verzorgers,
Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van obs De Nieuwe Wereld.
Het team van de Nieuwe Wereld wenst u alvast een fijn weekend.
Vragenuurtje n.a.v. Jaarverslag 2022-2023
Er zijn nog geen vragen binnen gekomen n.a.v. het Jaarverslag DNW 2022-2023 die u kunt vinden in de boekenkast op het ouderportaal.
Op woensdagavond 29 november is er nog de gelegenheid om vragen te stellen aan directie, voorzitter MR, voorzitter OV en TMO-coördinator.
Indien u wenst langs te komen op het vragenuurtje op woensdagavond 29 november 19.30u kunt u dit nog tot maandag 27 november 12.00u doorgeven via directie.obsdenieuwewereld@opspoor.nl. 
Op tijd komen
We signaleren dat de laatste weken weer regelmatig kinderen te laat op school komen. Dit verstoort het onderwijsproces zowel voor de laatkomer als voor de rest van de klas. We verzoeken u dan ook dringend om ervoor te zorgen dat uw kind op tijd op school is.
De deuren gaan 8.20u open en de lessen starten om 8.30u.
Mediamasters
Tijdens de Week van de Mediawijsheid (10 tot en met 21 november) is er in de midden- en bovenbouw extra aandacht besteed aan mediawijsheid, en het spelen van de serious game MediaMasters is daar onderdeel van. Door het spelen van de game bouwen leerlingen een basiskennis op over mediawijsheid terwijl spelenderwijs ook taalvaardigheid en waar relevant basale rekenvaardigheden aan de orde komen. We gaan aan de slag met onderwerpen als WhatsApp, privacy, cybercriminaliteit en nepnieuws.

Tijdens de landelijke wedstrijd van MediaMasters worden leerlingen vijf speldagen lang uitgedaagd om de hoofdrolspelers in de game te helpen. Hiervoor kunnen zij in de klas en thuis MediaMissies volbrengen. Dat zijn vragen en opdrachten over mediawijsheid. De klas die de meeste bits (punten) scoort, mag zich de ‘meest mediawijze klas van Nederland’ noemen, en wint mooie prijzen. De kinderen hebben hier enthousiast aan meegewerkt!!!!
Geen honden op het schoolplein
We willen u er nog even aan herinneren dat honden niet toegestaan zijn op het schoolplein.
Damtoernooi
Morgen, vrijdag a.s. doen 2 teams uit de groepen 7 en 8 van De Nieuwe Wereld mee met het scholendamtoernooi. Ook dit keer hebben zij weer 2 damlessen gehad van dhr. Lust.

Tulpenplantdag
Op zaterdag 25 november is de allereerste Tulpenplantdag in gemeente Purmerend!.
Kom gezellig langs op de prachtige boerderij 'De Nicolaashoeve' van de familie Konijn in Beemster.
(Zie ook bijlage)

Leerlingen aan het woord

Ik vind het fijn hoe de juf uitlegt en hoe je op school behandeld wordt en dat ze er alles aan doen dat je het leuk hebt op school".

"Je kan goed leren en er zijn leuke klassen en gewoon een leuke school".