Nieuwsbrief 7 september 2023

07-09-2023
Beste ouders en verzorgers,
Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van obs De Nieuwe Wereld.
Het team van de Nieuwe Wereld wenst u alvast een fijn weekend.

Nieuw leerlingvolgsysteem groepen 3 t/m 8 
Wij volgen de ontwikkeling van onze leerlingen door middel van observaties, methode toetsen en methode onafhankelijke toetsen (leerlingvolgsysteem). De afgelopen jaren hebben we gebruik gemaakt van het CITO leerlingvolgsysteem. 
Dit schooljaar gaan wij werken met een nieuw leerlingvolgsysteem: IEP. IEP staat voor Inzicht Eigen Profiel. We hebben gekozen voor het leerlingvolgsysteem IEP, omdat de visie van IEP goed aansluit bij de visie en werkwijze van onze school. Daarnaast maken wij al enkele jaren gebruik van de eindtoets van IEP in groep 8 en hebben hier goede ervaringen mee.  

In het IEP leerlingvolgsysteem wordt er uiteraard gekeken naar vakgebieden als taal en rekenen, die zijn van wezenlijk belang. Daarnaast is er ook aandacht voor andere vaardigheden, denk aan zaken zoals: hoe zit een kind in zijn vel, hoe pakt een kind zijn taak aan, wat interesseert een kind en waar wordt hij vrolijk van? Factoren die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van een kind. 
Het IEP leerlingvolgsysteem bevat toetsen op het gebied van taal en rekenen. Daarnaast bevat het meetinstrumenten die zich richten op: leeraanpak, sociaal-emotionele ontwikkeling en creatief vermogen. IEP noemt dat hoofd, hart én handen: je krijgt een beeld van wat een kind weet, maakt, hoe een kind zich voelt, oftewel een compleet kindbeeld. 

Op dit moment zijn wij als team druk bezig ons te verdiepen in het nieuwe leerlingvolgsysteem. Natuurlijk willen we u als ouder hier ook graag over informeren. In de periode tussen de herfst- en de kerstvakantie ontvangt u via het ouderportaal een brief met informatie voor ouders en ook zal er een informatiemoment georganiseerd worden waarin er extra toelichting wordt gegeven.  
Ouderbijdrage
in de bijlage vindt u de brief van de oudervereniging met betrekking tot de ouderbijdrage dit schooljaar.
Vriendelijk verzoek om deze zo spoedig mogelijk over te maken.
Nieuwe teamleden

a72d27db-7572-408c-ac93-613c72b2161c.jpg
Beste ouders/verzorgers,

Mijn naam is Shannon Kauwen en ik zal dit schooljaar iedere maandag als intern begeleider naast Ellen werken. Op dinsdag, woensdag en donderdag ben ik werkzaam als intern begeleider op basisschool de Koempoelan. Op de Nieuwe Wereld zal ik mij vooral gaan bezig houden met de groepen 3, 4 en 5B. 

Ik ben 35 jaar en woon samen met mijn zoon van 3 in Purmerend. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk om lekker buiten te zijn (wandelen, skeeleren of fietsen) of om helemaal weg te duiken in een goed boek. 

Ik kijk heel erg uit naar een fijne samenwerking en ik hoop dat ik jullie als ouders/verzorgers snel mag leren kennen. 
e515261f-5618-44c5-9ad0-4085e27af572.jpeg
Hoi,
ik ben Domenica Peijters, 21 jaar en vierdejaars pabo student aan de iPabo in Amsterdam. Ik woon samen met mijn ouders in Purmerend Weidevenne, ik heb mijn VWO-diploma 4 jaar geleden gehaald en inmiddels zit ik mijn laatste jaar van de opleiding om juf te worden. Ik wil eigenlijk sinds ik klein ben al juf worden en het komende jaar kom ik stagelopen bij juf Katja in groep 7. Ik heb vorig jaar al een half jaar stagegelopen bij juf Chantal in groep 8 en heb besloten om nu weer terug te komen. Ik zal er voorlopig vooral op donderdag en vrijdag zijn en ongeveer rond februari komt hier een extra dag bij (dit bouwt dan steeds verder op richting het eind van het schooljaar). Ik heb erg veel zin in het aankomende jaar en hoop nog veel te leren van juf Katja, de andere collega's, maar ook zeker van de kinderen. Wellicht komt u mij een keer tegen bij het ophalen of wegbrengen van uw kind of eventueel tijdens een oudergesprek.
Verder nog leuk om over mij te weten: ik zit al sinds mijn 5e op voetbal en dit doe ik nu nog steeds in combinatie met zelf trainen geven. Verder vind ik spelletjes spelen, puzzelen, leuke dingen doen met vrienden en sporttoernooien/evenementen organiseren leuk om te doen. Tot slot, mijn naam is best lang en ingewikkeld en daarom noemen veel mensen mij Do en nu dus juf Do.  Groetjes,
Do

Informatieavonden(herh.)
In de 2e schoolweek houden we weer informatieavonden waarin u geïnformeerd wordt hoe het schooljaar voor uw kind er uit komt zien. Houdt u de avond(en) a.u.b. vrij.
dinsdag 12 september     19.00u  groepen 1-2
                                              20.00u groepen 3 en 4
woensdag 13 september 18.45u groepen 6 en 8a
                                              19.30u groepen 7 en 8b
donderdag 14 september 18.30u groepen 5 

OPEN DAG bij Muziekles Waterland
Op zaterdag 16 september staan de docenten van Muziekles Waterland klaar voor iedereen die meer wil weten over muzieklessen op verschillende instrumenten. Tussen 12.30 en 15.30 uur kunnen jong en oud terecht in de Geulenstraat 62 te Purmerend om kennis te maken met de verschillende instrumenten en met de docenten. En wat is er nou mooier dan zelf even een gitaar te mogen vasthouden, achter een piano of drumstel te zitten of op een klarinet te blazen?

Je kunt kennismaken met een aantal docenten en hun instrument. Al deze docenten zijn afgestudeerd aan het conservatorium en ze hebben enorm zin in het nieuwe cursusjaar! Meer informatie over de lessen en de leraren kan je vinden op muziekles-waterland.nl.

We zien je graag op onze Open Dag.

Ouders aan het woord