Nieuwsbrief 3 november 2022

03-11-2022
Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van obs De Nieuwe Wereld.

Het team van De Nieuwe Wereld wenst u een goed weekend toe.
Opening schoolplein
Komende dinsdag 8 november a.s. openen we ons schoolplein officieel en feestelijk. Om 8.45u zal wethouder Natalie Saaf de officiële opening verrichten. Na het schoollied zal de prijsuitreiking zijn van de kleurwedstrijd. Daarna zullen er op het schoolplein en in school tal van activiteiten zijn in de ochtend. We hebben deze ochtend hulp van ouders en SPURD. 
Week van de Mediawijsheid (4 t/m 11 november)
Tijdens de Week van de Mediawijsheid doen de leerlingen van groep 7 en 8 mee aan MediaMasters. Met deze serious game maken de kinderen spelenderwijs kennis met de kansen en gevaren van media. In de klas en thuis gaan zij aan de slag met verschillende opdrachten over onderwerpen, zoals: WhatsApp, privacy, cybercriminaliteit en nepnieuws.  Wil je meer weten? Kijk dan op www.mediamasters.nl.

MediaMasters is een onderdeel van de Week van de Mediawijsheid. Dit jaar heeft de campagne het thema 'Like en Cancel', en gaat het over het stimuleren van sociaal gedrag online. Kijk voor meer informatie en activiteiten op www.weekvandemediawijsheid.nl

Family Factory organiseert: MediaMasters ouderavond
Omdat wij als school meedoen aan Mediamasters, mogen we u dit jaar een gratis digitale ouderavond aanbieden over mediaopvoeding op donderdag 10 november om 20:00 uur!
Het webinar wordt gegeven door Ingeborg Dijkstra (trainer bij Family Factory, opvoedkundige en leerkracht in het basisonderwijs). Aan de hand van thema’s waar de kinderen in MediaMasters mee te maken krijgen, neemt ze jou als opvoeder op een laagdrempelige wijze mee. Hoe ga je als ouder aan de slag met mediaopvoeding? Hoe weet je welke media geschikt zijn voor je kind en hoe kom je met elkaar tot goede afspraken? En dat TikTok: wat is dat nou precies? Bij deze vragen en meer staan we stil tijdens het webinar. Meld je hier gratis aan: https://familyfactory.nu/family-factory-organiseert-mediamasters-ouderavond/
Herinnering textielinzameling
Voor wie nog textiel in huis heeft welke niet meer wordt gebruikt, dit kan tot maandagochtend 07/11 worden ingeleverd in het piekgebouw in/voor het lokaal links vooraan.
SpurdFun 
Elke schooldag na schooltijd zijn er onder de naam SpurdFun op verschillende plekken in Purmerend en Beemster gratis sport- en spelactiviteiten. Het doel van SpurdFun is kinderen en jongeren op een laagdrempelige manier in beweging te brengen en houden en te laten ervaren hoe leuk het is om te bewegen. Deze week zijn flyers meegaan naar huis. Met de QR-code kunt u eenvoudig het aanbod bekijken.

Leerlingen aan het woord

Ik vind het fijn hoe de juf uitlegt en hoe je op school behandeld wordt en dat ze er alles aan doen dat je het leuk hebt op school".

"Je kan goed leren en er zijn leuke klassen en gewoon een leuke school".