Nieuwsbrief 22 september 2022

19-09-2022
Beste ouders en verzorgers,

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van obs De Nieuwe Wereld.

Het team van De Nieuwe Wereld wenst u een goed weekend toe.
Kinderboekenweek              KBW 2022.png
Nog even en het is zover..... 

We kunnen al bijna gaan aftellen. Van 5 t/m 16 oktober is het de Kinderboekenweek. Thema? Gi-ga-groen. Alles draait dus om natuur en dieren.  

Op school zullen we hier natuurlijk ook mee aan de slag gaan. Meer informatie volgt hierover volgende week.  

In bibliotheek Waterland organiseren ze ook leuke activiteiten rondom de Kinderboekenweek. Neem eens een kijkje op de website van de bibliotheek en kijk in de agenda (Bibliotheek Waterland (op-shop.nl) 

Voor de jongere kinderen wordt er elke woensdagmiddag voorgelezen. Bij de start van de Kinderboekenweek doen ze dit met muziek erbij. Voor de kinderen vanaf 6 jaar zijn er verschillende leuke (gratis) workshops te volgen rondom het thema van de Kinderboekenweek.   Neem snel een kijkje en geef je gratis op.  
Vreedzame school                                                 blok 2.jfif
Komende periode gaan de kinderen van de groepen 1 t/m 8 aan de slag met blok 2 van de Vreedzame school. Het doel van de lessen in dit blok is kinderen te leren om op een positieve manier met conflicten om te gaan. De lessen zijn onder andere gericht op het verschil tussen conflict en ruzie. U ontvangt deze week via uw kind (gr 1 t/m 6) weer een kletskaart, waarop aan de hand van dit thema leuke gespreksonderwerpen staan. 
Daarnaast zijn deze week ook onze mediatoren gestart met hun opleiding. Zij werken zich enthousiast en vol passie in de richting van hun diploma, om in de periode daarna actief aan de slag te kunnen gaan op het schoolplein. We kijken er naar uit om hen in actie te zien! 

Kunstatelier Wherelant
De start van het kunstatelier van Wherelant  wordt een week uitgesteld tot 29 september.
De laatste les zal zijn op 8 december.

JeugdSportPas                                        spurd sportpas logo.png

Het is weer zover!! Het kennismaken gaat beginnen….

Ben je op zoek naar een sport? En wil je graag een paar keer deze sport uitproberen bij een sportaanbieder, zodat je erachter kan komen of deze sport geschikt voor je is om mee door te gaan? Via de JeugdSportPas kan je uit bijna alle sporten in en om Purmerend kiezen zonder dat je gelijk lid moet worden of materialen moet aanschaffen. Je maakt kennis met de lesgever, je ontdekt de sfeer bij een club en leert andere kinderen kennen. De JeugdSportPas is voor alle leerlingen van groep 1 t/m 8. Aanmelden kan vanaf half september 2022 via www.sportpas.nl/purmerend. Bij vragen of voor meer informatie kun je mailen naar jeugdsportpas@spurd.nl.

Muziekschool Waterland
Om kinderen kansen te bieden zich ook naschools te ontwikkelen heeft de Muziekschool Waterland een uitgebreid aanbod. Voor de groepen 1 t/m 4 zijn er verschillende wijken wijkkoren. Zie bijlagen

Ouders aan het woord