Nieuwsbrief 16 april 2021

08-04-2021

Het team van de Nieuwe Wereld wenst u een goed weekend
plezier op school.jpg onderwijs op maat.jpg
Tevredenheidsonderzoek
Volgende week maandag 19 april worden de vragenlijsten voor het tevredenheidsonderzoek opengesteld. U kunt vanaf dat moment de vragenlijst invullen. We hopen dat u mee wilt werken aan het onderzoek. Uw antwoorden helpen ons om een beeld te krijgen wat we goed doen en wat we nog kunnen verbeteren.
Op 12 mei vindt op De Nieuwe Wereld het Tevredenheidsonderzoek in één dag plaats! Op die dag voeren we een gesprek met elkaar over het onderwijs op onze school. De directie, leerkrachten, onderwijsondersteuners en een aantal ouders bespreken met elkaar de uitkomsten van de digitale vragenlijst, die iedereen in de week/weken daarvoor heeft kunnen invullen.
Het gaat dan onder andere over communicatie met ouders, of leerlingen graag naar school gaan en of medewerkers er met plezier werken. Maar ook over de ambities van school en bestuur en in hoeverre die zichtbaar zijn in het onderwijs en op school. ​
U ontvangt binnenkort dus per mail een uitnodiging om deel te nemen aan de enquête. Mocht u op dit moment vragen hebben vernemen wij dat graag.​

informatie van school.jpg anti-pest.jpg
Gebruik zelftesten
Met de komst en beschikbaarheid van de zelftesten willen we u informeren over beleid van OPSPOOR in overleg met de GGD
Zelftests mogen niet gebruikt worden op het moment dat er sprake is van klachten die passen bij Covid-19. Het advies is en blijft om in dat geval een test bij de GGD te laten doen. Dit geldt ook voor personen die nauw-contact zijn van een positief getest persoon. Zelftesten zijn minder betrouwbaar en geven geen uitsluitsel wanneer er klachten zijn.

Als kinderen thuis een zelftest doen, terwijl ze wél klachten hebben, en de uitslag negatief is, is het dringende advies om een test bij de GGD te doen. Dat betekent dat die kinderen nog niet naar school mogen komen tot zij een negatieve GGD-test hebben of, in geval van positieve test, hun isolatie hebben voltooid en 24 uur klachtenvrij zijn.
IEP-toets
Komende week wordt op dinsdag 20 en woensdag 21 april de IEP -(eind)toets door de leerlingen van groep 8 gemaakt. Ze hebben zich er goed op voorbereid en we wensen ze veel succes.

Koningsspelen
Vrijdag 23 april zouden normaal gesproken de Koningsspelen worden georganiseerd. Onder de huidige maatregelen kan dat helaas niet doorgaan.
Toch willen we deze dag niet zomaar voor bij laten gaan en dus zal o.l.v. de gymleerkracht op het schoolplein voor elke groep op vrijdagochtend een spelactiviteit worden georganiseerd.
Kinderen mogen deze dag in rood-wit-blauw of oranje gekleed naar school komen en de OV biedt de kinderen ook een ijsje aan.
Meivakantie en Hemelvaart
Van maandag 26 april t/m vrijdag 7 mei is het meivakantie. Maandag 10 mei t/m woensdag 12 mei is er weer school en daarna hebben we een lang Hemelvaartweekend van do 13 t/m zondag 16 mei.
Purvak in meivakantie
Volgende week is er tijdens de meivakantie een coronaproof PurVak. Deze meivakantie hebben we een uitgebreider programma dan ooit in Purmerend en Beemster.
2 t/m 6 jaar
De Peuter-PurVak is terug voor kinderen van 2 t/m 6 jaar op het grasveld van het Spurd Leeghwaterbad (ingang via de achterkant van het Spurd Leeghwaterbad bij de Skatebaan).

4 t/m 12 jaar
We organiseren elke dag sport- en spelactiviteiten bij FC Purmerend, Vpv Purmersteijn, SV Beemster en de Wherevogels.

Speciale activiteiten

Naast deze dagelijkste activiteiten hebben wij ook speciale activiteiten:

Workshop Tiktok door twee Purmerendse influencers, Tennis, Softbal, Hockey, Korfbal, Judo, Rugby, Beachvolleybal, Basketbal en creatieve activiteiten verzorgd door Cultuurhuis Wherelant.

Inclusief Sporten
Sporten is voor iedereen. Ook voor kinderen met een beperking hebben we twee leuke sportclinics: Atletiek en Streetdance.

Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht!

Klik op deze link: https://www.supersaas.nl/schedule/SpurdFun/PurVak?view=free&fbclid=IwAR0FA7A-ww4PnoA_6SQspmm_oCX1N8wIlWOmiXnWwYP-a8chAVPRlWLK2sA
Of scan de QR-code op de poster (zie bijlage) met je mobiel.