Nieuwsbrief 22 januari 2021

22-01-2021

Het is nog even doorbijten en met de avondklok die dit weekend ingaat nog meer binnen blijven. Eigenlijk konden we al geen kant op, dus verandert er gelukkig niet zo veel.
Verderop in de Nieuwsbrief vindt u nog wat tips en ideeën van Spurd voor bewegen overdag. Belangrijk om fit en gezond te blijven.
We wensen u een goed weekend, blijf gezond en houd contact.

Het team van
obs De Nieuwe Wereld
Informatie verstrekken
Zo nu en dan bereiken ons berichten dat er in gezinnen mensen of medewerkers positief zijn getest. In de huidige situatie waarin in principe iedereen thuis is zullen we niet de hele school daarover berichten slechts wanneer het iets betekent in het onderwijsproces voor betrokkenen.
Wanneer er sprake is van enige risico omdat het gaat om personen in bijvoorbeeld de
noodopvang zullen we u uiteraard direct hierover informeren.
Afname Cito M-toetsen
Het College van Bestuur heeft een bestuursbesluit genomen inzake het afnemen van de midden toetsen van Cito. Het bestuursbesluit geldt op alle scholen van OPSPOOR en voor alle groepen (3t/m groep 8).
Bestuursbesluit:
-Er worden in ieder geval tot en met 8 februari op de scholen geen leerlingen uitgenodigd om hun citotoets af te nemen, ook niet groep 8.
-De toetsen kunnen niet in de thuissituatie worden afgenomen.
-Mochten de scholen na 9 februari weer opengaan, kunnen de toetsen worden afgenomen. De uitslagen worden alleen gebruikt om het niveau van de individuele leerlingen te bepalen. Hierdoor kunnen leerkrachten een beter beeld krijgen van de opbrengsten na een periode van online onderwijs en hierop anticiperen.
Bericht van SPURD
Top tips tegen de frustratie
Gefrustreerde, boze kinderen, die niet van de bank te krijgen zijn. Herkent u dit? Wat helpt is buiten bewegen. Dat helpt tegen frustratie en depressie, en zorgt dat je beter slaapt. Op school gaan wij twee keer naar buiten per dag. Hier twee tips om dat thuis ook te doen:
  • Breng je kind naar Spurdfun! Spurdfun is ELKE DAG gratis sportaanbod vanuit Spurd. Buiten. Inschrijven kan hier: SpurdFun | Spurd
  • Download hier de ommetje app Ommetje - Maak wandelen leuker met deze app - Hersenstichting. En maak een groep aan met familie, de straat, of vriendjes van jouw kind. Na elke wandeling zie je wie er ‘bovenaan staat’. Het motiveert kinderen enorm om een rondje te lopen. En het motiveert ouders, juffen en meesters ook!

Ik vind het fijn hoe de juf uitlegt en hoe je op school behandeld wordt en dat ze er alles aan doen dat je het leuk hebt op school".

"Je kan goed leren en er zijn leuke klassen en gewoon een leuke school".