Nieuwsbrief 25 september 2020

25-09-2020
Beste ouder(s) en verzorger(s),

Helaas hebben de meesten van ons te maken met de uitdagingen rondom corona. We zoeken allemaal naar een goede manier om om te gaan met de aanwezigheid van dit virus. Zo hebben wij als school elke dag te maken met lege tafels in de groepen (en zelfs lege plekken voor de groepen).

En hoewel onze leerlingen niet worden gezien als een groot risico krijgen zij wel te maken met ouders, verzorgers, opa's, oma's, tantes, ooms etc die mogelijk besmet zijn. Als zij in nauw contact zijn geweest met deze volwassenen gaan zij samen met het gezin in quarantaine. U zult dus wel eens leerlingen missen in de groepen van uw kinderen. Dit zal de komende tijd helaas, gezien de groei van het aantal besmettingen, steeds vaker voor gaan komen. Wij zullen u niet per geval informeren hierover. Behalve als wij als school benaderd worden door de GGD, omdat we direct van belang zijn binnen het bron- en contactonderzoek en er een gevaar op besmetting is. Uiteraard zullen we u dan direct benaderen. Laten we hopen dat dit niet nodig is en iedereen gezond blijft.

Het team van obs De Nieuwe Wereld wenst een goed en gezond weekend toe.

Geboorte
IMG-20200922-WA0000.jpg
Gelukkig zijn er ook hele mooie momenten in het leven.  Geboortekaartje van Sara, dochter van juf Mariska.

Kinderboekenweek
Volgende week woensdag start de kinderboekenweek. Helaas door corona kunnen wij dit jaar geen schrijvers uitnodigen en ook geen kleedjesmarkt organiseren.
De school zal het echter niet geruisloos voorbij laten gaan.
Als een soort alternatieve kleedjesmarkt, willen wij, vanuit de OV, u vragen mee te doen aan de actie van Bruna. Bij aankoop van een kinderboek bij Bruna, in de kinderboekenweek, kunt u de aankoopbon inleveren op school. De school mag dan voor 20% van het totaalbedrag, leuke boeken uitzoeken voor de schoolbibliotheek.
Doet u ook mee! Zo kunnen we de schoolbibliotheek een leuke update geven en de kinderen veel leesplezier bezorgen.
Om als OV ons steentje bij te dragen mag iedere groep een boek uitzoeken.
OV De Nieuwe Wereld

Spurd
Spurd heeft weer een binnenprogramma en een aanbod voor de herfstvakantie.
zie bijlage 1 en bijlage 2

Wherelante kunstatelier
Op 1 oktober start het kunstatelier o.l.v. April Bergvik in het Kunstlab om 14.45u

Bericht van de muziekschool Waterland
Beste leerlingen en ouders uit groepen 6,

De corona-maatregelen tijdens de Lock-down waren ook voor leerlingen ingrijpend. Er was geen school, veel lessen zijn uitgevallen, ook de muzieklessen.

Graag willen wij kinderen die vorig jaar zeer beperkt muziekles hebben gehad in staat stellen om naschoolse lessen te volgen.

Hier voor bieden we 2 mogelijkheden:

• Kinderen die geïnteresseerd zijn om gitaar of keyboard te spelen kunnen zich aanmelden via:
     U betaalt nog niet bij inschrijving. Na de aanmelding worden de kinderen ingedeeld. Pas als uw kind is gestart met de lessen, ontvangt u een factuur.
  • Kinderen die geïnteresseerd zijn om een blaas- of slagwerkinstrument te spelen,  kunnen zich aansluiten bij ons project Watermusic. Bij Watermusic leren kinderen hun instrument bespelen, maar spelen ook in een orkest en zingen in een koor!
    Zij kunnen kiezen voor klarinet, dwarsfluit, hobo, trompet, trombone of slagwerk. De lessen zijn gestart op maandag 21 september, maar nieuwe kinderen kunnen zich nog aansluiten.
    Meer info over dit project vind u via:        https://www.muziekschoolwaterland.nl/watermusic/

We hopen van harte jullie mogen te begroeten bij onze naschoolse lessen!

MUZIEKSCHOOL WATERLAND

Ik vind het fijn hoe de juf uitlegt en hoe je op school behandeld wordt en dat ze er alles aan doen dat je het leuk hebt op school".

"Je kan goed leren en er zijn leuke klassen en gewoon een leuke school".