Extra bericht van CvB OPSPOOR 22 september 2020

22-09-2020
Beste ouders en verzorger(s),

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen vrijdag heeft ons CvB een brief om u verder te informeren met betrekking tot de aangepaste richtlijnen.
Voorbeeld van afbeelding

Purmerend, 21 september 2020

Beste ouder(s) en/of verzorger(s),

Zoals u allemaal heeft kunnen vernemen vanuit de media en de persconferentie van afgelopen vrijdag zijn kinderen met verkoudheidsklachten, niet passend bij coronaklachten, vanaf deze week weer allemaal welkom op onze scholen. Alhoewel mij dit niet helemaal verbaasde gezien de gesprekken die we de afgelopen tijd met de GGD voerden, realiseer ik mij wel dat deze wijziging in het beleid gevolgen voor ons heeft. Ik wil die via deze brief graag met u delen.

Op onze scholen is de afgelopen weken met man en macht gewerkt om de bezetting rond te krijgen. U zult als ouders/verzorgers hier vast al eens mee te maken hebben gehad. We vinden het vanuit OPSPOOR geweldig om te merken dat u flexibel bent en dat onze medewerkers allemaal bijdragen aan het blijven bieden van kwalitatief onderwijs. Sommigen doen dit vanuit huis, anderen voor de groep ook op dagen dat zij normaal niet werken.
We zitten helaas in een onzekere situatie en mijn grootste zorg is dat de uitval zal toenemen. De herfst komt er aan samen met de gebruikelijke verkoudheidsklachten en griep. Onze leerkrachten moeten in die gevallen wel thuisblijven en bij milde klachten moeten zij getest worden.

Wat kunt u als ouders/verzorger hierin betekenen?
Om onze medewerkers te beschermen en de verspreiding van het virus zoveel als mogelijk in te dammen, wil ik vragen om wanneer uw kind klachten heeft verantwoord te handelen, rekening houdend met de nieuwste aanvullende richtlijnen.

- Heeft uw kind verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn), of bekende hooikoortsklachten, dan mag hij of zij naar de kinderopvang of naar de basisschool. Uw kind hoeft niet getest te worden op corona. Dit geldt niet als uw kind een nauw contact is van iemand die corona heeft. Of als uw kind bij iemand woont die koorts heeft of benauwd is. Dan moet het kind thuisblijven.
- Heeft uw kind andere klachten, die bij COVID-19 kunnen passen, zoals koorts, benauwdheid of (meer dan incidenteel) hoesten, dan moet hij of zij thuisblijven tot de klachten 24 uur over zijn. Uw kind hoeft niet getest te worden voor corona, tenzij hij of zij ernstig ziek is. Neem dan contact op met de huisarts.
- In het geval uw kind klachten heeft als koorts en/of benauwdheid dan dient ook iedereen in het huishouden thuis te blijven.
- Als iemand in het huishouden positief is getest op COVID-19, blijft ook iedereen in het huishouden thuis. Krijgt uw kind (of iemand anders uit het huishouden) klachten dan dient een afspraak voor een coronatest gemaakt te worden.

Wij hopen met uw medewerking en in combinatie met de voorrangsprocedure voor het testen van onze leerkrachten weer verder te kunnen en we willen u nogmaals bedanken voor uw begrip en flexibiliteit.

C.E.J. van Meurs
Voorzitter College van Bestuur

Ik vind het fijn hoe de juf uitlegt en hoe je op school behandeld wordt en dat ze er alles aan doen dat je het leuk hebt op school".

"Je kan goed leren en er zijn leuke klassen en gewoon een leuke school".