Nieuwsbrief 3 juli 2020

01-07-2020

We kunnen gerust stellen dat we bewogen schooljaar achter de rug hebben. En nog steeds zijn we niet terug naar de oude situatie. Het is ook de vraag wanneer en of we naar het oude normaal kunnen terugkeren na de zomervakantie. Gelukkig zijn de ontwikkelingen positief en kunnen de maatregelen steeds verder worden versoepeld. Omdat we niet precies weten welke maatregelen van kracht zullen zijn na de zomervakantie zullen we u via een nieuwsbrief in de laatste vakantieweek informeren over de start van nieuwe schooljaar.
Wij willen u hartelijk bedanken voor uw begrip, steun en inzet in de afgelopen maanden. Door onze gezamenlijke inspanning hebben we het onderwijs aan uw kinderen onder deze nieuwe en lastige omstandigheden toch op een zo goed mogelijke wijze kunnen vormgeven en continueren. Het is bijzonder goed te constateren dat de samenhorigheid in deze moeilijke situatie zo groot was en dat school en thuis zo goed hebben samengewerkt.
We wensen u een hele goede zomervakantie en zien u graag allen weer gezond en vol energie terug op maandag 17 augustus.

Het team van obs De Nieuwe Wereld.
Schoolmelk stopt
Vanaf volgend schooljaar zal er geen schoolmelk meer worden verstrekt. Campina heeft de opzet veranderd en samen met de sterke terugloop van de abonnementen is het niet aantrekkelijk meer om dit vanuit school aan te bieden.

Zwangerschapsverlof Juf Mariska
Eind mei hebben we u bericht dat Mariska Dobber één van onze intern begeleiders na de zomervakantie met zwangerschapsverlof gaat. Degene die haar zou vervangen heeft echter een andere baan gekregen. Gelukkig zijn we erin geslaagd een ervaren andere vervangster te vinden. Kitty Vries zal Mariska op de dinsdag en vrijdag vervangen.
We wensen Mariska een goed zwangerschapsverlof toe.

Informatie van de GGD over reizen naar het buitenland
Het is weer mogelijk om naar het buitenland te reizen. We informeren u graag over de risico’s van reizen naar het buitenland. Kijk op www.nederlandwereldwijd.nl welke landen het minste risico geven om heen te reizen. Bekijk ook veelgestelde vragen.

Aan elk land is een kleurcode gekoppeld die het reisadvies weergeeft. Bezoekt u een ‘oranje’ risicoland? Vakantiereizen naar deze landen worden afgeraden. We adviseren u dringend om bij terugkomst, samen met uw kinderen, 14 dagen in quarantaine te gaan. Zo houdt u het risico op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk.

Reist u naar een 'geel' land? Vakantiereizen naar deze landen zijn mogelijk, maar let op risico's. Als bij terugkomst niemand van uw (reis-)contacten klachten hebben die passen bij COVID-19, dan hoeft u niet 14 dagen in quarantaine.

Misschien kunt u deze informatie meenemen bij het boeken van uw vakantie. Bij vragen kunt u contact opnemen met de GGD, via tel. 075 - 651 83 20.

Purvak

Deze zomervakantie heeft SPURD een uitgebreider programma dan ooit: 6 weken lang PurVak in de zomervakantie! Elke dag sport- en spelactiviteiten op verschillende plekken in Purmerend en Beemster voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Voor de jongeren van 13 jaar en ouder hebben we ook verschillende activiteiten.

Klik voor het volledige programma op de volgende link: https://www.facebook.com/313683525461634/posts/1688011804695459/?d=n

Voor een overzicht van alle Purmerendse Vakantieactiviteiten in de zomervakantie: kijk op www.purvak.nl.

"Er zijn hele goede juffen en meesters die je ook vertrouwen en ze geven heel goed les, vooral mijn juffen".

"Goeie ideeën voor het werk, goede uitleg, het thema, bijna alles van deze school". "Het is een gezellige en leerzame school".