Nieuwsbrief 19 juni 2020

18-06-2020

Het team van de nieuwe Wereld wenst u een goed weekend.
Aangepaste richtlijnen voor kinderen in groepen 1-2
De richtlijnen van het RIVM en vanuit ons bestuur voor kinderen van 4-6  in de groepen 1-2 van het primair onderwijs zijn aangepast.
Als u een kind heeft in groep 1-2 is onderstaande voortaan van toepassing:
Kinderen van 4 tot 6 jaar met neusverkoudheid ZONDER KOORTS mogen naar school, behalve als zij een contact zijn van een patiënt met een bevestigde COVID-19 infectie of als zij een volwassen gezinslid hebben met klachten die passen bij COVID-19.

Bij jonge kinderen wordt een snotneus vaak veroorzaakt door een van de vele verkoudheidsvirussen.
Kinderen vertonen over het algemeen milde klachten bij een COVID-19 infectie en lijken dan ook beperkt bij te dragen aan de overdracht van het virus. Relevant bij dit besluit is ook dat op dit moment de aanwezigheid van COVID-19 in Nederland beperkt is.
Belangrijk te vermelden dat basisscholen bij clusters van 3 of meer kinderen in een groep met verdenking op COVID-19, dit melden aan de GGD.
Ophalen van kinderen
Indien u kind opgehaald moet worden van school vanwege klachten conform de richtlijnen,  wilt u dan buiten het hek wachten. Als u vervolgens even naar school belt zullen we zorgen dat uw kind naar u toe komt.
Halen en brengen van kinderen.
We signaleren dat er kinderen niet op de daarvoor aangegeven tijden op school komen of worden gehaald. Dit levert vooral in de groepen 1-2 knelpunten op. We willen u dus uitdrukkelijk vragen de aangegeven tijden te hanteren. Indien u meerdere kinderen op school heeft die door u gebracht moeten worden dan hanteert u de tijd van het jongste kind.
Groepsbezetting komend schooljaar
De groepsbezetting voor komend schooljaar is rond. Het is ons inmiddels gelukt om een geschikte vervanger te vinden voor de groepen 1-2. Felicia Veenstra is een enthousiaste startende leerkracht waar we komend schooljaar mee gaan starten. Zij zal 3 dagen werkzaam zijn in de groepen 1-2.
Met juf Romy zijn we overeen gekomen dat zij in ieder geval nog tot aan de voorjaarsvakantie aan de Nieuwe Wereld verbonden blijft voor 3 dagen.

groep ma di wo do vr
1-2A Nieneke Nieneke Nieneke Nieneke Felicia
1-2B Annet Annet Annet Laura Laura
1-2C Felicia Felicia Saskia Saskia Saskia
3 Lutske Lutske Lutske Samantha Lutske
4 Mieke Mieke Annemiek Annemiek Annemiek
5A Anouk Anouk Anouk Anouk Anouk
5B Samantha Samantha Samantha Romy Romy
6 Richelle Anne Richelle Anne Anne
7 Matthijs Matthijs Romy Matthijs Matthijs
7-8 Katja Katja Sabrina Sabrina Sabrina
8 Chantal Chantal Chantal Chantal Chantal

Wisselmiddag 2 juli
Donderdag 2 junli is onze wisselmiddag. Deze middag zullen de leerlingen hun nieuwe leerkracht ontmoeten en eventuele nieuwe klasgenoten.
Bericht van de TMO
Beste ouders/verzorgers,

Gisteren (donderdag 18 juni) is het TMO schema, waarop u kunt zien wanneer u bent ingeroosterd voor volgend schooljaar, meegeven aan uw (oudste) kind.
Wij verzoeken u deze, tezamen met de begeleidende brief, goed te bewaren.

Mocht u deze niet hebben ontvangen terwijl u wel een inschrijfformulier ingeleverd heeft, mailt u dit dan per omgaande naar:  tmo@obsdenieuwewereld.nl

Indien heeft gekozen om uw TMO hulpbeurten af te kopen dan ontvangt u binnenkort de afkoopnota per e-mail.
Wanneer u tot op heden nog geen inschrijfformulier heeft geretourneerd ontvangt u deze nota ook.

Vertrouwende u voldoende te hebben geïnformeerd.

TMO werkgroep

Vakantie-studiedagenrooster
Hieronder vindt u alvast het overzicht van de vakanties en de studiedagen volgende schooljaar zoals besproken en vastgesteld door de MR.
U kunt het binnenkort ook vinden in de schoolagenda en de boekenkast van dit ouderportaal.

Soort vakantie

Zomervakantie   *

12/07/2021

20/08/2021

* Deze vakantie begint om 12.30 uur op de vrijdag die eraan vooraf gaat.

** Voor of na deze vakantie is er een studiedag.

Reden

30 september 2020

Studiedag

09 december 2020

studiedag

18 t/m 19 februari 2021

2 dagen( aangesloten op voorjaarsvakantie)

18-2 Analyses en planning
19-2  rapportages

01-03-2021

Studiedag

02-04-2021

Studiedag (Goede vrijdag)

14t/m 15 juni 2021

2 dagen (aangesloten op weekend)

14-6 Analyses en planning
15-6 rapportages

Ik vind het fijn hoe de juf uitlegt en hoe je op school behandeld wordt en dat ze er alles aan doen dat je het leuk hebt op school".

"Je kan goed leren en er zijn leuke klassen en gewoon een leuke school".