Nieuwsbrief 19 juni 2020

18-06-2020

Het team van de nieuwe Wereld wenst u een goed weekend.
Aangepaste richtlijnen voor kinderen in groepen 1-2
De richtlijnen van het RIVM en vanuit ons bestuur voor kinderen van 4-6  in de groepen 1-2 van het primair onderwijs zijn aangepast.
Als u een kind heeft in groep 1-2 is onderstaande voortaan van toepassing:
Kinderen van 4 tot 6 jaar met neusverkoudheid ZONDER KOORTS mogen naar school, behalve als zij een contact zijn van een patiënt met een bevestigde COVID-19 infectie of als zij een volwassen gezinslid hebben met klachten die passen bij COVID-19.

Bij jonge kinderen wordt een snotneus vaak veroorzaakt door een van de vele verkoudheidsvirussen.
Kinderen vertonen over het algemeen milde klachten bij een COVID-19 infectie en lijken dan ook beperkt bij te dragen aan de overdracht van het virus. Relevant bij dit besluit is ook dat op dit moment de aanwezigheid van COVID-19 in Nederland beperkt is.
Belangrijk te vermelden dat basisscholen bij clusters van 3 of meer kinderen in een groep met verdenking op COVID-19, dit melden aan de GGD.
Ophalen van kinderen
Indien u kind opgehaald moet worden van school vanwege klachten conform de richtlijnen,  wilt u dan buiten het hek wachten. Als u vervolgens even naar school belt zullen we zorgen dat uw kind naar u toe komt.
Halen en brengen van kinderen.
We signaleren dat er kinderen niet op de daarvoor aangegeven tijden op school komen of worden gehaald. Dit levert vooral in de groepen 1-2 knelpunten op. We willen u dus uitdrukkelijk vragen de aangegeven tijden te hanteren. Indien u meerdere kinderen op school heeft die door u gebracht moeten worden dan hanteert u de tijd van het jongste kind.
Groepsbezetting komend schooljaar
De groepsbezetting voor komend schooljaar is rond. Het is ons inmiddels gelukt om een geschikte vervanger te vinden voor de groepen 1-2. Felicia Veenstra is een enthousiaste startende leerkracht waar we komend schooljaar mee gaan starten. Zij zal 3 dagen werkzaam zijn in de groepen 1-2.
Met juf Romy zijn we overeen gekomen dat zij in ieder geval nog tot aan de voorjaarsvakantie aan de Nieuwe Wereld verbonden blijft voor 3 dagen.

groep ma di wo do vr
1-2A Nieneke Nieneke Nieneke Nieneke Felicia
1-2B Annet Annet Annet Laura Laura
1-2C Felicia Felicia Saskia Saskia Saskia
3 Lutske Lutske Lutske Samantha Lutske
4 Mieke Mieke Annemiek Annemiek Annemiek
5A Anouk Anouk Anouk Anouk Anouk
5B Samantha Samantha Samantha Romy Romy
6 Richelle Anne Richelle Anne Anne
7 Matthijs Matthijs Romy Matthijs Matthijs
7-8 Katja Katja Sabrina Sabrina Sabrina
8 Chantal Chantal Chantal Chantal Chantal

Wisselmiddag 2 juli
Donderdag 2 junli is onze wisselmiddag. Deze middag zullen de leerlingen hun nieuwe leerkracht ontmoeten en eventuele nieuwe klasgenoten.
Bericht van de TMO
Beste ouders/verzorgers,

Gisteren (donderdag 18 juni) is het TMO schema, waarop u kunt zien wanneer u bent ingeroosterd voor volgend schooljaar, meegeven aan uw (oudste) kind.
Wij verzoeken u deze, tezamen met de begeleidende brief, goed te bewaren.

Mocht u deze niet hebben ontvangen terwijl u wel een inschrijfformulier ingeleverd heeft, mailt u dit dan per omgaande naar:  tmo@obsdenieuwewereld.nl

Indien heeft gekozen om uw TMO hulpbeurten af te kopen dan ontvangt u binnenkort de afkoopnota per e-mail.
Wanneer u tot op heden nog geen inschrijfformulier heeft geretourneerd ontvangt u deze nota ook.

Vertrouwende u voldoende te hebben geïnformeerd.

TMO werkgroep

Vakantie-studiedagenrooster
Hieronder vindt u alvast het overzicht van de vakanties en de studiedagen volgende schooljaar zoals besproken en vastgesteld door de MR.
U kunt het binnenkort ook vinden in de schoolagenda en de boekenkast van dit ouderportaal.

Soort vakantie

Zomervakantie   *

12/07/2021

20/08/2021

* Deze vakantie begint om 12.30 uur op de vrijdag die eraan vooraf gaat.

** Voor of na deze vakantie is er een studiedag.

Reden

30 september 2020

Studiedag

09 december 2020