Nieuwsbrief 12 februari 2020

10-02-2020

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van obs De Nieuwe Wereld. Komende week is het voorjaarsvakantie. We zien u graag terug op maandag 24 februari 2020.
Maxim wint voorlees wedstrijd
Maxim Kooij uit groep 8b heeft afgelopen zaterdag de Purmerendse voorleeswedstrijd gewonnen. Hij deed dat op overtuigende wijze en is nu geplaatst voor de kwart finale in Tuitjenhorn. Gefeliciteerd!

MAXIM UIT PURMEREND WINT DE LOKALE VOORRONDE VAN DE NATIONALE VOORLEESWEDSTRIJD

Door Redactie op Dinsdag 11 februari 2020, 16:17 uur  purmerendvoorleeswedstrijd  Algemeen
Bron: Bibliotheek Waterland
PURMEREND - De Noord-Hollandse bibliotheken organiseren voor de 27e keer een De Nationale Voorleeswedstrijd voor alle kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Maar liefst 9 basisscholen uit Purmerend hebben hun schoolkampioen aangemeld. Deze schoolkampioenen streden op zaterdag 8 februari in de Bibliotheek Purmerend om een plek in de kwartfinale. Maxime Kooij van basisschool De Nieuwe Wereld uit Purmerend is uit de 9 deelnemers verkozen tot de lokale voorleeskampioen.

Voorzitter van de jury Sharon Engers (Thea Taal) heeft al wel vaker gejureerd voor de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Maar dit keer vond de jury het wel heel erg moeilijk om een winnaar te kiezen. Sharon: “de kwaliteit van de voorlezers was dit keer uitzonderlijk hoog, en vooral omdat de deelnemers ook zo veel van zich zelf lieten zien”. Maxim viel op door zijn rustige maar humorvolle manier van voorlezen en heeft daarom de titel regionale voorleeskampioen en mag op zaterdag 14 maart in de Bibliotheek Tuitjehorn meestrijden voor een plek in de provinciale voorronde.
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van de Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen.

Maxim2.jpg
Damteams DNW door naar volgende ronde
Ook de twee damteams die afgelopen weekend in Heerhugowaard speelden waren succesvol en hebben zich geplaatst voor de volgende ronde.
Bijlagen in boekenkast
Vanaf deze nieuwsbrief kunt u voortaan de bijlagen van de Nieuwsbrief terugvinden in de boekenkast van het ouderportaal. De bijlagen zijn voorzien van onderwerptitel en datum. Dat maakt terugzoeken wat makkelijker.
Textiel
In de week na de voorjaarsvakantie wordt er weer een textiel inzameling gehouden. U kunt uw overbodige kleding en andere textiel weer inleveren in afgesloten zakken in het lege lokaal in het piekgebouw. De opbrengst komt weer ten goede aan activiteiten van de school die door de oudervereniging worden georganiseerd.

"Duidelijke regels. Positieve school. Er wordt respectvol met elkaar omgegaan."

"Wat ik goed vind aan de school is de sfeer, de manier van omgang met elkaar, de zichtbaarheid van het kind als individu, de manier waarop elk kind er mag zijn zoals hij/zij is. De normen en waarden die worden uitgedragen."