Nieuwsbrief 8 november 2019

08-11-2019
Beste ouders en verzorgers,

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van obs De Nieuwe Wereld.

Oudergesprekken 
Vandaag ontvangt u via het ouderportaal de uitnodiging om in te schrijven voor een dag en tijd voor de oudergesprekken.
De oudergesprekken worden gehouden in de week van 18 november. 
Voor de groepen 1-2 zijn dat de rapportgesprekken en voor de groepen 3 t/m 8 de stand van zakengesprekken. Schrijft u alstublieft z.s.m. mogelijk in. 
Inloopavond Jaarverslag 2018-2019 
Dinsdag 12 november a.s. is er tussen 19.30 -20.00u gelegenheid om toelichting te vragen op het jaarverslag 2018-2019. Vertegenwoordigers  van  het team, Mr en OV zijn aanwezig. U bent van harte welkom. 

Bril 
Er is in de zandbak een bril gevonden. Het betreft een Ray Ban montuur. Af te halen bij onze conciërge Rene. 

Fietsje  
Er staat al de enkele weken een fietsje met zijwielen op het schoolplein. Wilt u nagaan of één van uw kinderen dit fietsje mist en het ophalen? 

Sport Buitenschoolse opvang SKOP (BSO)                                     
Beste ouder(s) en/of verzorger(s),  

Hier een bericht van de SportBSO van Kinderopvang Purmerend. Wij willen ons graag aan jullie voorstellen! De SportBSO is een 8+ opvang waarbij we kinderen heel vrijlaten in de activiteiten. We geven de kinderen alle ruimte om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen en zelf de middag in te delen. De opvanglocatie is gelegen bij FC Purmerend en is alle dagen geopend, behalve op woensdag. Onze openingstijden zijn van 14.00 – 18.30 uur. De kinderen halen wij met een busje op bij de verschillende scholen in de Weidevenne. We beginnen de middag met het gezamenlijk eten van een gezonde cracker en wat drinken. Wel zo gezellig! Daarna zijn de kinderen vrij om te doen wat ze willen. Zo kunnen ze binnen poolen, darten, sjoelen, tafeltennissen en allerlei andere leuke dingen, zoals lezen, koken en tekenen. Buiten hebben de kinderen daarnaast veel bewegingsvrijheid. Zo mogen ze gebruik maken van de kunstgrasvelden en van het eerste grasveld en de bijbehorende bosjes. Omdat wij diverse sportmaterialen in bezit hebben, kunnen zij kiezen uit diverse sporten. Daarnaast organiseren wij zelf ook sportactiviteiten waar de kinderen aan mee mogen doen. Uiteraard mogen ze ook lekker doorgaan waar ze mee bezig zijn. Op deze manier voelen de kinderen veel vrijheid en hebben zij niet het gevoel dat ze op de opvang zitten. Ze delen hun tijd zelf in en spelen heerlijk met de andere kinderen. Uiteraard is er altijd toezicht en staan wij klaar voor de kinderen.  

Wilt u een keer een kijkje nemen in onze sportbso, of uw kind een dagje mee laten draaien? Neem dan contact op via 06 19 99 86 51 of vraag het aan de opvanglocatie van school.  

Sportieve groet! Team SportBSO 

 

Ouders aan het woord

"Duidelijke regels. Positieve school. Er wordt respectvol met elkaar omgegaan."

"Wat ik goed vind aan de school is de sfeer, de manier van omgang met elkaar, de zichtbaarheid van het kind als individu, de manier waarop elk kind er mag zijn zoals hij/zij is. De normen en waarden die worden uitgedragen."