Nieuwsbrief 18 oktober 2019

14-10-2019
Beste ouders en verzorgers,

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van obs De Nieuwe Wereld.
Herfstvakantie 21 t/m 25 oktober
Komende week is het herfstvakantie. We zien de kinderen en u graag weer op maandag 28 oktober 2019.

Stakingen
De onderwijsbonden hebben stakingen aangekondigd voor woensdag 6 november.
De stakingsbereidheid binnen het team is zo groot dat de school op woensdag 6 november gesloten zal zijn. Dat betekent voor u dat u voor deze dag opvang voor uw kind moet regelen. 
Houdt u er vast rekening mee dat er deze dag geen onderwijs en opvang zal zijn. We houden u op de hoogte over de acties. (zie ook de bijlage)

Nieuwe Intern begeleider
We hebben inmiddels een nieuwe Intern begeleider gevonden. Haar naam is Mariska Dobber. Zij werkt momenteel op de van Randwijk school in Ilpendam als intern begeleider en leerkracht. 
Mariska heeft echter de afspraak lopen dat zij nog een zwangerschapsverlof vervult voor een collega en pas daarna in functie kan komen op De Nieuwe Wereld, wat omstreeks maart zal zijn. 
Indien er eerder een goede invaller wordt gevonden zal Mariska eerder kunnen komen 
Oproephulp textielinzameling
De week na iedere schoolvakantie kan er textiel worden ingeleverd op school in het leegstaande lokaal op de begane grond van het piekgebouw. De opbrengst wordt door de Oudervereniging gebruikt voor het organiseren van leuke activiteiten voor de kinderen.
Wij zijn op zoek naar ouders die op een door hunzelf te kiezen tijdstip in de werkweek na de inzameling het textiel willen afleveren op de Baanstee-West Hertzstraat 10. 
U kunt zich hiervoor aanmelden door op dit bericht te reageren onder vermelding van uw naam, dat van uw kind en het telefoonnummer en/of e-mailadres waarop we u kunnen bereiken. 


Alvast hartelijk dank voor uw medewerking namens de OV

Fietsje achtergelaten 
Er staat al de hele week een fietsje met zijwielen op het schoolplein. Wilt u nagaan of één van uw kinderen dit fietsje mist en het ophalen? Ma 28 OKTOBER start Lekker in je Life weer!

Na de herfstvakantie starten we het programma ‘Lekker in je Life’ weer. Kent u kinderen tussen 7 en 12 jaar die, samen met hun ouders, geholpen willen worden met hun leefstijl? Zou u hen dan willen vertellen over Lekker in je Life? Aanmelden kan via info@spurd.nl (naam en telefoonnummer mailen). 

Het vinden van een goed evenwicht tussen eten en bewegen gaan we samen aan! Daarnaast gaan we op een fijne en positieve manier werken aan zelfvertrouwen, vriendschappen en ouder-kind relatie.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@spurd.nl met de naam en leeftijd van uw kind en uw telefoonnummer. Voor meer informatie over het programma kunt u een mail sturen naar Suscha Bermond sbermond@ggdzw.nl

Leerlingen aan het woord

"Er zijn hele goede juffen en meesters die je ook vertrouwen en ze geven heel goed les, vooral mijn juffen".

"Goeie ideeën voor het werk, goede uitleg, het thema, bijna alles van deze school". "Het is een gezellige en leerzame school".